preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Ljudevit Gaj" Krapina

 > GLOBE  > Suradnja
 

 

SURADNJA S METEOROLOŠKOM POSTAJOM POPOVCI

Globovci surađuju s Meteorološkom postajom u Popovcima. Provjeravaju i uspoređuju  podatke dobivene mjerenjem u školskoj atmosferskoj postaji s podacima u Meteorološkoj postaji Popovci.

 

POSJET METEOROLOŠKOJ POSTAJI U POPOVCIMA – 27. veljače 2011.

Uz Svjetski dan meteorologije – 23. ožujka i projekt „Krapinčica pamti“ uz obilježavanje 100 godina Škole grupa učenika VI a razreda uključenih u GLOBE projekt  posjetila je Meteorološku postaju Popovci koja je u sastavu Državnog hidormeteorološkog zavoda RH. Tamo su vidjeli mjerne instrumente, upoznali načine mjerenja tim instrumentima, postupak slanja podataka u bazu DHMZ. Pripremili su pitanja vezana uz djelatnost meteorološke postaje kao i njihove djelatnike. Snimili su intervju sa gospodinom Andrijom Slukanom.Izradili su plakat i prezentirali posjet meteorološkoj postaji u razrednom odjelu i roditeljima na roditeljskom sastanku 14. ožujka. 

 

SURADNJA S PLANINARSKIM DRUŠTVOM STRAHINJČICA

Dio učenika uključenih u GLOBE program članovi su Planinarskog društva Strahinjčica. U redovitim planinarskim rutama učenici se upoznaju s ljepotama zavičaja i ujedno jačaju ekološku svijest o očuvanju okoliša.

 

 

 

SURADNJA S OSNOVNOM ŠKOLOM ĐURMANEC

Od ove školske godine surađujemo s Osnovnom školom Đurmanec. Uspoređujemo podatke dobivene mjerenjem.

 

Slatko druženje s Đurmačancima uz kavu i sok

 

 

 


CMS za škole logo
Osnovna škola "Ljudevit Gaj" Krapina / Trg Stjepana Radića 1, HR-49000 Krapina / www.os-ljudevit-gaj-kr.skole.hr / ured@os-ljudevit-gaj-kr.skole.hr
preskoči na navigaciju