preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Ljudevit Gaj" Krapina

 

 

AKTIVNOSTI UZ DAN ŠKOLE –uz 100-tu godišnjicu škole organizirali smo mali projekt KRAPINČICA PAMTI preko kojeg smo učenike i djelom roditelje naše škole upoznali s aktivnostima GLOBE. U održavanju aktivnosti pomogli su nam učenici 6.a razreda

 KRAPINČICA PAMTI

Učenici VI a razreda i njihova razrednica profesorica Ružica Novak upriličili su susret roditelja, baka i djedova i djece 11. travnja 2011. Povod je bio projekt Krapinčica pamti u povodu obilježavanja 100 godina škole „Ljudevit Gaj“ Krapina i GLOBE projekt.Mame, tate, bake i djedovi rado su se odazvali pozivu i spremno odgovarali na pitanja učenika. Prisjećali su se dana provedenih u školi, učitelja i različitih dogodovština. Zatim je slijedio zajednički odlazak do rječice Krapinčice. Bake su se odmah sjetile kupanja u Krapinčici, kod policije, gdje je riječica šira i dublja. Ispričale su o promjenama boje vode tijekom razdoblja djelovanja tvornice tekstila u Žutnici – voda je jedan dan bila žuta, drugi crvena, ovisno o boji kojom se bojala tkanina. Danas je drugačije. Uz Krapinčicu žive divlje patke, ima i riba. Naši Globovci svaki tjedan mjere temperaturu i ispituju sastav vode. Učenici uključeni u GLOBE program demonstrirali su roditeljima, bakama i djedovima mjerenja. Roditeljima su pokazali da vode brigu o Krapinčici.

Susret s roditeljima, bakama i djedovima  je bio veoma interesantan i ostat će svima u sjećanju.

 

 

 

 

SUSRET S IVANOM ŠIMATOVIĆEM– 22. travnja 2011.

 

14. travnja 2011. godine Školu je posjetio doktor znanosti Ivan Šimatović. Susret je upriličen u povodu Dana planeta Zemlje koji se svake godine obilježava 22. travnja.

Susretu su prisustvovali učenici VI a razreda i učenici uključeni u GLOBE projekt.

Gospodin Šimatović se prisjetio izgleda škole u vrijeme kad je on pohađao školu, a zatim je odgovarao na pitanja učenika. Učenike je interesiralo koliko je znanost uključena u očuvanje okoliša i čitave nam Zemlje. Gospodin Šimatović je odgovorio da znanost u današnje vrijeme sa razvijenom tehnologijom može ispitivanjem doći do padataka kakav je život bio na Zemlji, ali i predvidjeti opasnosti koje prijete očuvanju okoliša, načine kako te opasnosti izbjeći i načine kako popraviti već učinjenu štetu. O tome se govori i u našoj školi, a posebno kroz GLOBE program.

 

 

SUDJELOVANJE U NACIONALNOM KVIZU ZA POTICANJE ČITANJA – „ČUDESNI SVIJET PRIRODE“ -  25. listopad 2010.

Na Međunarodni dan školskih knjižnica,   održan je Nacionalni kviz za poticanje čitanja. U kvizu su sudjelovali učenici 7. i 8. razreda koji pohađaju dodatne grupe (biologija, hrvatski) i izvannastavne aktivnosti (novinarska, dramska, literarna, ekološka i Globe). Kviz je imao istraživački karakter - trebalo je pretraživati stranice i odgovoriti na pitanja iz dviju knjiga: Zadivljujuće tajne prirode Zemlja : e-istraživač. 

 

 

SUDJELOVANJE U KVIZU MALI PRIJATELJ ŠUME – 7. OŽUJKA 2011.

Učenici uključeni u Globe program uključili su se u kviz MALI PRIJATELJ ŠUME koji je održan u Školi 7. ožujka 2011. Sudjelovanjem u kvizu učenici su stekli diplomu Mali prijatelj šume u Krapinsko – zagorskoj županiji.

 

 

ŠKOLSKI LIST "RASPRIČANI GAJ"

U školskom listu "Raspričani Gaj" redovito  pišemo o novostima i našim uspjesima u Globe programu

 

 

ŠKOLSKA WEB STRANICA

 

Na školskoj WEB stanici upoznajemo učenike i ostale s aktivnostima GLOBE programa u školi.

 

 

 

RADIO STANICA HRVATSKO ZAGORJE KRAPINA – RADIO GAJ

Građane Krapine s aktivnostima GLOBE programa upoznajemo preko emisije Radio Gaj koja se emitrira svake druge srijede na RHZK.


CMS za škole logo
Osnovna škola "Ljudevit Gaj" Krapina / Trg Stjepana Radića 1, HR-49000 Krapina / www.os-ljudevit-gaj-kr.skole.hr / ured@os-ljudevit-gaj-kr.skole.hr
preskoči na navigaciju