preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Ljudevit Gaj" Krapina

 

 

GLOBE PODACI KORISTE SE U NASTAVI

GEOGRAFIJA

U petom razredu nastavnoj cjelini Vrijeme i klima učenici se upoznaju sa svojstvima zraka, poput temperature, tlaka, vlažnosti.
Pri tom se učenici upoznaju s mjernim instrumentima kojim se ispituju navedena svojstva zraka, a koja koristimo u Globe programu (min/max termometar, kišomjer,tlakomjer). Također u izbornoj cjelini Vode zavičaja učenici pobliže upoznaju riječicu Krapinčicu.

 

 

 

TERENSKA NASTAVA – FIZIKA, KEMIJA, BIOLOGIJA

Sedmaši su 21.ožujka nastavu održali na jezeru Dolac. Održani su sati biologije, kemije i fizike. U što boljem upoznavanju jezera Dolac pomogli su i Globovci Deni, Ivan, Marta, Dominik,  Antonio, Lovro  i Filip. Oni su ostale učenike upoznali sa svojstvima vode u jezeru.

 

 

RAZREDNA NASTAVA - PRIRODA I DRUŠTVO

U razrednoj nastavi učenici se u 4. razredu pobliže upoznaju s mjernim instrumentima- termometrom, barometrom, kišomjerom, a GLOBOVCI ih pobliže upoznaju uz Dan meteorologije 21. ožujka s GLOBE programom u školi.


CMS za škole logo
Osnovna škola "Ljudevit Gaj" Krapina / Trg Stjepana Radića 1, HR-49000 Krapina / www.os-ljudevit-gaj-kr.skole.hr / ured@os-ljudevit-gaj-kr.skole.hr
preskoči na navigaciju