preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Ljudevit Gaj" Krapina

 > Naslovnica
 

I OVE GODINE GLASNO KAŽEMO "NE" NASILJU

Autor: Administrator , 19. 2. 2022.

Dan ružičastih majica, poznatiji kako Pink Shirt Day, obilježava se svake godine zadnje srijede u mjesecu veljači. Cilj ove akcije je prevencija vršnjačkog nasilja, uvažavanje različitosti, te poticanje na toleranciju i empatiju. Pošto se ove školske godine taj Dan obilježava tijekom zimskog odmora učenika, aktivnosti smo odlučili organizirati u tjednu ranije. Što smo sve radili pročitajte pod VIŠE.

Dan ružičastih majica, poznatiji kako Pink Shirt Day, obilježava se svake godine zadnje srijede u mjesecu veljači. Cilj ove akcije je prevencija vršnjačkog nasilja, uvažavanje različitosti, te poticanje na toleranciju i empatiju. Pošto se ove školske godine taj Dan obilježava tijekom zimskog odmora učenika, aktivnosti smo odlučili organizirati u tjednu ranije.

U našoj školi, već tradicionalno svake godine, obilježavamo  Dan ružičastih majica prigodnim sadržajima i aktivnostima. Ove školske godine s učenicima 3. a i 2. b razreda, kao i polaznicima izvannastavnih aktivnosti iz njemačkog jezika zajedno sa svojim učiteljicama Vesnom Presečki, Tatjanom Horvat i Helenom Hudi. Glavna organizatorica sportskih aktivnosti bila je učiteljica TZK Ana Poljak, na čijoj joj nesebičnoj pomoći posebno zahvaljujemo.                                                                                                              

U ponedjeljak, 14. veljače održane su igre na školskom dvorištu.  Učenici su kroz poligon prošli različite oblike kretanja, a svaki zadatak u poligonu bio je označen drugom nijansom ružičaste boje. Učenici su se zajedno družili kroz sportske aktivnosti i u heterogenim grupama dokazali da je za sport i druženje najvažnija volja i želja, te da su svi zajedno pobjednici. Na samom kraju učenici su se počastili slatkišima i sokovima koje su im pripremile učiteljice.                                                                                                           U četvrtak su učenici 2. b razreda sa svojom učiteljicom Tatjanom Horvat na satu likovne kulture izradili ružičaste majice sa snažnim porukama protiv vršnjačkog nasilja.                                                                                                                                                                                                                                                              Kao i svake godine dosad, i dalje ćemo se kao škola truditi educirati i ohrabrivati učenike da svojim riječima i djelima dignu svoj glas protiv bilo koje vrste nasilja. Želimo da  jednoga dana hrabro kroče u ovaj svijet i svojim ga postupcima učine ljepšim mjestom za življenje.

„Malim koracima mijenjajmo svijet!“

 Vaše učiteljice
CMS za škole logo
Osnovna škola "Ljudevit Gaj" Krapina / Trg Stjepana Radića 1, HR-49000 Krapina / www.os-ljudevit-gaj-kr.skole.hr / ured@os-ljudevit-gaj-kr.skole.hr
preskoči na navigaciju