preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Ljudevit Gaj" Krapina

 > Naslovnica
 

ČITATELJI NAĐENI! A IMAMO I POBJEDNIKA KVIZA!

Autor: Suzana Pracaić, 15. 11. 2021.

I ove godine smo u sklopu Mjeseca hrvatske knjige i Godine čitanja sudjelovali u online Nacionalnom kvizu za poticanje čitanja pod nazivom "Šest autora traži čitatelja!" U natjecanje smo uključili učenike 7. razreda jer su djela koja treba pročitati prilagođena njihovoj dobi, sadržaj kviza i njegovo rješavanje razvija informacijsku pismenost te služenje različitim izvorima znanja.

Učenici su rješavali kviz na nastavi hrvatskog jezika, a samu realizaciju je vodila knjižničarka Suzana Pracaić u suradnji s učiteljicama Mirom Benc, Jasnom Leljak i Margaretom Benc.

Za pobjednika kviza iz naše škole, izvučen je VITO HRŠAK iz 7.b razreda! Iskrene čestitke!

U najavi aktivnosti u Mjesecu hrvatske knjige koji ima cilj istaknuti iznimnu važnost knjige, ali i knjižnica kao mjesta javnog i slobodnog pristupa (http://www.os-ljudevit-gaj-kr.skole.hr/?news_hk=1&news_id=1907&mshow=1652#mod_news ), spomenuto je sudjelovanje u rješavanju Nacionalnog kviza za poticanje čitanja "Šest autora traži čitatelja!" - 3 autora, 3 ilustratora, 3 književne vrste, ali i online izvori.

Na početku svakog sata s kojima je odrađena nastava u MHK, učenici su upoznati s novitetima u poslovanju knjižnice i primjeni METLIB APLIKACIJE. Tom aplikacijom učenici su dobili digitalne iskaznice, ali i mogućnost brzog pristupa katalogu knjižnice te stvaranju svog profila. U jednom modulu mogu vidjeti koje su sve knjige posudili u knjižnici od 1. razreda.Tom aplikacijom mogu i rezervirati knjigu, a najvažnije - točno piše kad se knjiga treba vratiti, rok vraćanja..... Tako da smo novitetom oduševljeni:

      

Zatim je slijedilo rješavanje kviza te pretraživanje online informacija i rješavanje zadataka u svrhu razvoja informacijske pismenosti.

Edukacija pomoću prezentacije:

https://view.genial.ly/616d6a216ee2bc0df129879c/interactive-content-mhk-2021-7r

 

7.A 

  

    

7.B

7.C

 

7.Š

 

 

POBJEDNIK KVIZA: VITO HRŠAK, 7.B

 

Čestitke svima!

 
CMS za škole logo
Osnovna škola "Ljudevit Gaj" Krapina / Trg Stjepana Radića 1, HR-49000 Krapina / www.os-ljudevit-gaj-kr.skole.hr / ured@os-ljudevit-gaj-kr.skole.hr
preskoči na navigaciju