preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Ljudevit Gaj" Krapina

 > Naslovnica
 

Pričaonica/radionica Gitina briga

Autor: Ivana Bračević, 25. 1. 2021.

Nakon povratka učenika razredne nastave u školske klupe, u svim razrednim odjelima matične i područnih škola, stručni su suradnici, defektologinja Aleksandra Podsečki i pedagog Marko Koprivnjak, održali Pričaonicu/radionicu Gitina briga.Učenike su kroz priču upoznali s djevojčicom Gitom koja se ne može riješiti Brige. Ova slikovnica, kroz djeci bliske likove i sadržaj, poslužila je kao poticaj na razgovor o teškoćama koje se kod djece mogu javiti na emocionalnom planu tijekom djetinjstva, te kao poticaj o važnosti dijeljenja svojih osjećaja i briga. 

Tijekom razgovora otvorila se i tema o različitim vrstama briga i teškoća koje ih muče, odnosno mogu mučiti. Naučili su i kako si sami mogu pomoći kroz igru, bavljenjem stvarima koje vole, opuštanjem, disanjem, samoosnaživanjem, ali i kako jedni drugima mogu pomoći. Toplo preporučamo ovu vrijednu slikovnicu Toma Percivala, koja  može poslužiti svima, kako učiteljima, tako i roditeljima, jer tema mentalnog zdravlja predstavlja jednu od najvažnijih temu u odrastanju. Može poslužiti i kao prilika da se djeci približimo, upoznamo njihov unutarnji svijet briga, ali i potreba, a to otvara mogućnosti da djeci budemo podržavajuće figure tijekom odrastanja.

 „Onda je Gita učinila upravo ono što treba učiniti kada te mori Briga... Progovrila je o njoj.

Dok su joj riječi nadirale iz usta, Briga se smanjivala dok nije gotovo iščeznula.“

 

Pripremili: Aleksandra Podsečki, defektologinja,

                Marko Koprivnjak, pedagog       

                                                                                                                                                                                                              
CMS za škole logo
Osnovna škola "Ljudevit Gaj" Krapina / Trg Stjepana Radića 1, HR-49000 Krapina / www.os-ljudevit-gaj-kr.skole.hr / ured@os-ljudevit-gaj-kr.skole.hr
preskoči na navigaciju