preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Ljudevit Gaj" Krapina

 > Naslovnica
 

Mali razredni projekti: Prijatelji životinja u akciji - prodaja kolača

Autor: Anita Džaja, 16. 12. 2019.

U ponedjeljak, 16. 12.  2019. godine, učenici 8.c razreda održali su prodaju kolača i pića na hodniku naše škole. Njihov razredni projekt je imao jasan cilj - prikupiti što više novca za životinje u azilu Marija Bistrica. Željeli smo da i životinje imaju lijepe blagdane. Također je Božić i vrijeme darivanja.


Koliko kolača su pripremili, koliko su ih prodali te koliko su skupili novca pročitajte u nastavku.
Slike naših pekara i procesa izrade kolača pogledajte u foto-galeriji.

Mi smo prijatelji životinja i puno ih volimo te smo upravo zbog toga pokrenuli ovaj projekt. Jer su i životinje živa bića i zaslužuju tople i vesele blagdane. Naša prvobitna ideja je bila prodaja kolača i pića, a kasnije su ideje samo dolazile pa smo tako imali i Djeda Mraza, vilenjaka, lampice, balone, svirale su lijepe božićne pjesme, učenici su nosili kapice i vladao je topao ugođaj. Baš kao da je Božić već tu. Nakon drugog sata je počela prodaja. Bila je velika navala i svi su željeli kolačiće. Nakon dva velika odmora prodali su se svi kolači kojih je bilo jako puno. Kolače smo radile u dvjema skupinama: prva skupina je napravila 35 paketića (po 3 kolača u jednom) te 24 paketića muffina, dok je druga skupina napravila 40 paketića po jedan i 40 po dva kolačića te dva pladnja. Naše učenice su izdvojile cijeli vikend kako bi napravile što ljepše i šarenije kolače.
Završetkom prodaje smo se zahvalili učenicima na pomoći i kupovini no oni su željeli još. Stalno su dolazila pitanja: kad dolazi nova tura, hoćete i sutra prodavati, hoćemo još...U ovaj projekt su puno uložili svi učenici 8.c. Svaki učenik je imao svoj zadatak. Svi su pomagali i sudjelovali. Naravno u tome nam je pomogla i razrednica Marija Frinčić koja se također uključila i ispekla kolače. Mi smo jako ponosni na naš rad i zadovoljni brojem kolača koje smo prodali. Za životinje smo skupili čak 800 kuna. Iako smo i mi
puno uložili, lijep je osjećaj znati da ćeš nekom uljepšati Božić. Zahvaljujemo svima koji su kupnjom kolača i pića pomogli našem cilju, a to je pomoć životinjama. Hvala vam od srca. A vjerujem da će vam i životinje biti zahvalne.


Napisala: Martina Cigula, 8.c

 
CMS za škole logo
Osnovna škola "Ljudevit Gaj" Krapina / Trg Stjepana Radića 1, HR-49000 Krapina / www.os-ljudevit-gaj-kr.skole.hr / ured@os-ljudevit-gaj-kr.skole.hr
preskoči na navigaciju