preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Ljudevit Gaj" Krapina

 > Naslovnica
 

Oproštaj osmaša od osnovne škole

Autor: Ivana Bračević, 23. 6. 2022.

Zadnji dan nastave ujedno je i posljednji osnovnoškolski radni dan učenika osmih razreda. Zato su se oni prigodnim programom oprostili od učitelja, učenika i svih djelatnika škole. Uzbuđenje, koje je bilo prisutno već zadnjih tjedan dana, raslo je kako se približio zadnji dan nastave. Ove su se godine naši osmaši obukli u rozoplavozelene majice čije su se boje nakraju jedva raspoznavale od silnih potpisa i poruka. Najsvečanije je bilo 21.6. kada je započela njihova kratka priredba. U školskoj dvorani okupilo se nekoliko roditelja osmaša, učitelji i stručna služba škole, razrednice osmaša i manji broj učenika škole jer je još trajala nastava. 

Pod "više" pogledajte kako su pripremili oproštaj i popratne fotografije. 

Osmi a razredni odjel oprostio se video uratkom kojim su se prisjetili njima dragih uspomena listajući album od 1. do 8. razreda. Učenica Karolina Vragović još je pročitala i oproštajni govor učenika u kojemu su pokušali zahvaliti se svim djelatnicima škole. Bilo je dirljivo, ali i popraćeno smijehom.

Kako bi trebala izgledati ili kako zamišljaju sjednicu RV pokazali su nam učenici 8. b razreda. Učenice Petra, Maja i Dana kazivale su stihove pjesme Ratka Zvrka Tvoja staza. Na kraju su se učenici od škole oprostili i stihovanim porukama.

Učenici 8.c razreda pripremili su video uradak svojeg boravka u školi te svakom predmetnom učitelju uputili riječi zahvale za sve što su im pružili. Tekst je čitao učenik Lovro Poljak.

Učenicima se obratila ravnateljica škole Vlatka Družinec zaželjevši im sreću i uspjeh pri upisu u srednju školu i budućem radu i životu.

Program su vodile učenice Petra Rafaj i Dana Tušek, konferansu je pripremila i uvježbala Andreja Klasić.

Za kraj svi su osmaši zajedno otpjevali pjesmu U prolazu, a za nastup ih je uvježbala učiteljica Katarina Rihtar.

Otišla je još jedna generacija učenika, učenika čije je vrijeme u osnovnoj školi bilo obilježeno turbulencijama i neočekivanim situacijama. Ipak, kao što su i sami rekli, bilo je lijepo i zauvijek će pamtiti i nositi u srcu staru žutu zgradu, ljepoticu  u žutoj haljini okruženu velom zelenih kestenova. Neka im je uspješan, sretan i izazovan njihov let u daljnji život.

Tekst napisala i uredila: Jasna Leljak

 
CMS za škole logo
Osnovna škola "Ljudevit Gaj" Krapina / Trg Stjepana Radića 1, HR-49000 Krapina / www.os-ljudevit-gaj-kr.skole.hr / ured@os-ljudevit-gaj-kr.skole.hr
preskoči na navigaciju