preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Ljudevit Gaj" Krapina

 > Naslovnica
 

Obilježavanje Dana škole u Područnoj školi Lepajci

Autor: Katarina Barlović, 1. 5. 2022.

U petak, 27. travnja učenici Područne škole Lepajci raznim su aktivnostima obilježili Dan škole koji se slavi 20. travnja (učenici su tada bili na proljetnom odmoru). Tijekom dana izmjenjivali su se rad, učenje, slikanje, pisanje i igra uz obilje radosti. 

 

Svi učenici i učiteljice sudjelovali su u uređenju školskog okoliša. Zasadili smo puno naših „starinskih” biljaka. Najzanimljivija biljka koje gotovo nema u vrtovima je plahtica. Zbog njezinih mirisnih listova često su ju stavljali u knjige i bilježnice pa smo ju nazvali „Zagorski bookmarker”.

             

           

Na nastavi informatike učenici prvog i četvrtog razreda odradili su radionicu "Microbitne igre". Programirali su otkucaje srca i brojanje koraka koristeći Makecode editor. Nakon programiranja Microbita, isprobali su valjanost programa brojeći korake na školskom igralištu i u šetnji oko škole.

   

    

Na nastavi njemačkog jezika učenici drugog razreda dobili su zadatak u skupinama nacrtati i obojati školu i svoju učionicu. Svaka skupina je napravila svoju sliku. Skupine nisu međusobno smjele vidjeti slike. Nakon toga svaka je skupina opisala što se gdje nalazi na slici. Imenice i boje su govorili njemačkim jezikom, a druge dvije skupine su prema tome crtale. Nakon završenog rada uspoređivali su sličnosti i razlike. Tijekom rada učenici su uživali u njemačkoj pop glazbi.

Učenici trećeg razreda u paru su zapisivali stihove o školi. Bilo je ovo veoma zanimljivo obilježavanje dana škole u kojem smo spojili prošlost, sadašnjost i budućnost i uživali u svakom trenutku. Priložene fotografije jasno pokazuje raspoloženje tijekom ovog posebnog dana.

 

     

 
CMS za škole logo
Osnovna škola "Ljudevit Gaj" Krapina / Trg Stjepana Radića 1, HR-49000 Krapina / www.os-ljudevit-gaj-kr.skole.hr / ured@os-ljudevit-gaj-kr.skole.hr
preskoči na navigaciju