preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Ljudevit Gaj" Krapina

 > Naslovnica
 

Održane proljetne radionice za darovite, talentirane i motivirane učenike

Autor: Ivana Bračević, 25. 4. 2022.

U četvrtak, 21. travnja 2022., u Školi su održane 3 proljetne radionice:

„Escape School – bijeg od školskog zmaja Drakona“ - Učenici 3. i 4. razreda dobro su se zabavili timskim traženjem skrivenih tragova te rješavanjem mozgalica, zagonetki i logičkih zadataka, a sve sa svrhom bijega od školskog zmaja Drakona koji se nakon 100 godina probudio na školskom tavanu. Srećom, svi smo iz škole pobjegli na vrijeme!

Voditelji radionice: defektologinja Aleksandra Podsečki i pedagog Marko Koprivnjak

„Uhvati sunce“ – radionica izrade Suncatchers-a (hvatača sunca) - Učenici 4.-8. razreda svoju su kreativnost pokazali izrađujući Suncatchers-e iliti hvatače sunca – male raznobojne predmete koji se zalijepe/objese na prozore kako bi mogli „hvatati“ sunčeve zrake i odbijati ih stvarajući atraktivne svjetlosne efekte. Puno je toga divnog nastalo vrijednim rukama naših đaka. Nadamo se da su sobe i dnevni boravci učenika koji su sudjelovali na radionici zasjali nekim novim sjajem.

Voditeljica radionice: učiteljica likovne kulture Karla Horvat

„Geoploče – otkrivamo i radimo geometriju“ - Nekoliko vrijednih i motiviranih učenika sudjelovalo je u radionici s Geopločama u sklopu koje su učili i prakticirali geometriju na jedan drugačiji, aktivan način. Geoploča je, inače, drvena ili plastična ploča s čavlićima koji su raspoređeni u kvadratnu mrežu oko kojih je moguće rastezati elastične (gumene) vrpce. Na taj način, vjerujte, geometrija postaje puno zabavnija!

Voditeljica radionice: učiteljica matematike Dragica Šalković

Dašak atmosfere ispunjene druženjem, suradnjom, zabavom, naprezanjem moždanih vijuga i kreativnošću možete doživjeti pregledom fotografija ovdje.

Pripremio: Marko Koprivnjak, pedagog
CMS za škole logo
Osnovna škola "Ljudevit Gaj" Krapina / Trg Stjepana Radića 1, HR-49000 Krapina / www.os-ljudevit-gaj-kr.skole.hr / ured@os-ljudevit-gaj-kr.skole.hr
preskoči na navigaciju