preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Ljudevit Gaj" Krapina

 > Naslovnica
 

Posjet kulturno-povijesnih znamenitosti grada Krapine

Autor: Ivana Bračević, 25. 4. 2022.

Učenici trećih razreda posjetili su kulturno-povijesne znamenitosti grada Krapine. 
Prvo odredište bio im je Muzej krapinskih neandertalaca. Uz stručno vodstvo obišli su stalnu postavu Muzeja i saznali mnoge tajne naših prapočetaka. Zatim su posjetili franjevački samostan svete Katarine. Obilazak je započeo razgledavanjem unutrašnjosti crkve, a završio je posjetom zavičajnoj zbirci i sakralnom muzeju.  
Posjetili su i Ured gradonačelnika Zorana Gregurovića. Gradonačelnik je učenike upoznao s radom gradske uprave te aktivnostima koje Grad Krapina poduzima za dobrobit svojih građana, pogotovo najmlađih. Učenici su imali pregršt pitanja o uređenju grada i izgradnji dječjih igrališta, a iznijeli su i svoje ideje o tome što bi oni željeli imati u Krapini.

Pod "više" pogledajte ostatak teksta, a fotografije možete vidjeti ovdje.

U Galeriji grada Krapine posjetili su 25. tradicionalnu Međunarodnu izložbu pisanica uz blagdan Uskrsa. Kao i svake  godine, na izložbu se odazvao velik broj autora s mnogo pisanica rađenih različitim tehnikama. No, među svim tim pisanicama, učenici su se najviše razveselili kad su pronašli svoj rad. 
U Gradskoj knjižnici Krapina učenici su upoznati s radom knjižnice, knjižničara te su saznali bitne informacije o knjižnoj građi. Između ostalog, učenici su naučili kako se učlaniti u knjižnicu te kako pronaći knjigu koja im je potrebna. U Plavoj dvorani ravnateljica knjižnice ispričala im je priču kako je ona postala glavni lik jedne knjige. 
Na kraju terenske nastave učenici su posjetili Rodnu kuću Ljudevita Gaja te otkrili mnoge zanimljivosti o liku i djelu osobe po kojoj naša škola nosi ime. Osim portreta Ljudevita Gaja i članova njegove obitelji, učenici su mogli vidjeti fotokopije Gajevih rukopisa, tiskanih tekstova, knjiga i brošura te novina i časopisa koje je uređivao i izdavao.  
Terenska nastava završila je igrom u glavnom gradskom parku.
Tekst napisala: Branka Leljak, učiteljica 3.c razreda
CMS za škole logo
Osnovna škola "Ljudevit Gaj" Krapina / Trg Stjepana Radića 1, HR-49000 Krapina / www.os-ljudevit-gaj-kr.skole.hr / ured@os-ljudevit-gaj-kr.skole.hr
preskoči na navigaciju