preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Ljudevit Gaj" Krapina

 > Naslovnica
 

Obilježen Svjetski dan šuma, Prvi dan proljeća i Downov sindrom u 1.b razredu

Autor: Ivana Bračević, 25. 3. 2022.

Učenici 1. b razreda su 21. ožujka u sklopu eTwinning projekta“Priroda kroz eko datume“ uspješno obilježili Svjetski dan šuma ,Prvi  dan proljeća i Downov sindrom.

Ekološki sadržaji iz prirode i društva potaknuli su učenike na razmišljanje kako je šuma kao izvor kisika na planeti Zemlji ugrožena, a samim time ugroženo je i zdravlje ljudi. Spoznali su  važnost razvrstavanja  otpada jer time čuvaju prirodne resurse. Učenici su u  improvizirane spremnike razvrstavali papir, plastiku, staklo i biootpad.  Na ovom satu naglasak je stavljen na recikliranje papira kojeg dobivamo rušenjem stabala drveća.  Prvi dan proljeća i obilje sunca  omogućili su  učiteljici i učenicima  da sat hrvatskog jezika održe  u učionici na otvorenom što je nastavu činilo zanimljivijom. Interpretacijom  slikopriče o šumaru Šimi  naučili su kako se brinuti o pticama i zašto su one važne za očuvanje zdravlja drveća. Na satu likovne kulture slikali su tehnikom gvaša svoje čudesno stablo s njegovim stanovnicima.

Pod "više" pogledajte koleraciju s drugim predmetima i ovdje slike. 

Učiteljica iz informatike Marija Poslon također je prilagodila sadržaje i aktivnosti obilježavanju tog dana.

Kao motivaciju učenici su gledali isječak  igranog filma  „Čudesna šuma“. Nakon razgovora o isječku filma i njihovog zamišljanja  o tome što je za njih čudesna šuma,  učenici su dobili zadatak  u program Bojanje  nacrtati tu svoju čudesnu šumu, životinja koja se u šumi pojavila  imala je na sebi čarapice različitih boja i oblika  (Down sindrom). Za završetak sata učenici su napisali nekoliko rečenica u Wordu o svojoj čudesnoj šumi. Aktivnosti  tematskog dana u potpunosti su ostvarile zadane ishode iz svih predmeta.

Članak napisala: Marija Klasić, učiteljica savjetnica
CMS za škole logo
Osnovna škola "Ljudevit Gaj" Krapina / Trg Stjepana Radića 1, HR-49000 Krapina / www.os-ljudevit-gaj-kr.skole.hr / ured@os-ljudevit-gaj-kr.skole.hr
preskoči na navigaciju