preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Ljudevit Gaj" Krapina

 > Naslovnica
 

ONLINE KNJIŽEVNI SUSRET SA SANJOM PILIĆ

Autor: Suzana Pracaić, 28. 2. 2022.

U sklopu europskog projekta “Spoji se u umjetnost, priključi se u kulturu” održavaju se kreativne radionice koje provodi Udruga Carpe Diem iz Karlovca. U ponedjeljak, 28. veljače u 10 sati, održan je online književni susret - Književna večer sa Sanjom Pilić kao radionica vezana uz književnost. 

Sudjelovanje je bilo besplatno, zanimljivo, poučno i zabavno. 

Susret se održao preko Zoom aplikacije, a susretu su pristupili naši učenici 3. razreda jer su djela Sanje Pilić (Nemam vremena, E baš mi nije žao, Hoću i ja...) lektira za 3. razred.

Cilj ovog projekta je pridonijeti razvoju sposobnosti djece i mladih u nepovoljnom položaju i njihovoj boljoj socijalnoj uključenosti kroz online kreativne i umjetničke aktivnosti, omogućiti im bolji pristup online kulturnim i umjetničkim sadržajima.

Udruga za poticanje i razvoj kreativnih i socijalnih potencijala djece, mladih i odraslih CARPE DIEM

(preuzeto s https://www.facebook.com/spojiseprikljucise/about/?ref=page_internal)

 

Kako je bilo na online susretu možete vidjeti po fotografijama i pročitati komentare učenika?!

Učenici 3.A, 3.C, 3.L i 3.Š priključili su se susretu kao razred jer su bili na nastavi ujutro. Jedino su učenici 3.B imali nastavu poslijepodne pa su se samostalno priključivali susretu.

 

3.Š i učiteljica Štefica Tepuš koja ih je motivirala i fotografirala

   

Dojmovi nakon susreta s književnicom Sanjom Pilić:

Književnica Sanja Pilić je majka dva odrasla djeteta. Također je baka četvero unučadi. Većinom piše knjige ležeći u krevetu. Voli putovati u strane države. Prije dvije  godine putovala je u Dubai . Voli jesti svo voće i povrće. Da može imati kućnog ljubimca, imala bi mačku. Sviđa mi se njezin način rada. Nadam se da ću uspjeti pročitati koje njezino djelo.

Učenica Mia Marija Horvat 3. r. PŠ Donja Šemnica

 

3.C i učiteljica Branka Leljak koja ih je motivirala, napisala osvrt i fotografirala

U 3.C razredu virtualni književni susret održan je u stanci snimanja razrednog video-uratka za mali razredni projekt "Naši svatovi". U narodnim nošnjama i za gozbenim stolom pratili smo izlaganje književnice Sanje Pilić.

 

U 3.L razredu, učenici su sa zanimanjem pratili književni susret sa književnicom Sanjom Pilić. Bilo im je lijepo i zanimljivo, napisala je učiteljica Dubravka Tušek.

 

Učenici 3.B uključili su se u videokongerenciju s književnicom Sanjom Pilić samostalno, odnosno od kuće zbog nastave u poslijepodnevnoj smjeni. Na nastavi Hrvatskog jezika iznešeni su izrazito pozitivni dojmovi o navedenom "susretu", izjavila je učiteljica Gordana Nežmahen.

 

A veselo je bilo i učenicima 3.A i učiteljici Vesni Presečki.

 
Zahvaljujemo gđi Dori Gemeri, koordinatorici projekta ,,Spoji se u umjetnost, priključi se u kulturu'' koja nam je pomogla u realizaciji radionice.
CMS za škole logo
Osnovna škola "Ljudevit Gaj" Krapina / Trg Stjepana Radića 1, HR-49000 Krapina / www.os-ljudevit-gaj-kr.skole.hr / ured@os-ljudevit-gaj-kr.skole.hr
preskoči na navigaciju