preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Ljudevit Gaj" Krapina

 > Naslovnica
 

SVJETSKI DAN SMIJEHA U 1. B RAZREDU

Autor: Ivana Bračević, 12. 1. 2022.

U sklopu eTwinning projekta „Priroda kroz eko datume“, učenici 1. b razreda i učiteljica Marija Klasić obilježili su Svjetski dan smijeha, 10. siječnja. Tako je drugo polugodište za prvašiće počeo vrlo veselo, s puno smijeha i humora. Zanimljive aktivnosti integrirane nastave pripadaju području Zdravstvenog odgoja. Najvažniji ishod bio je osvijestiti djecu da smijeh i humor pozitivno utječe na naše psihičko i fizičko zdravlje. Zato je slogan obilježavanja Svjetskog dana smijeha bio“ SMIJEH JE LIJEK“. Učenici su na samom početku, vrlo zrelo za svoju dob, promišljali o navedenoj izreci: „ Kada se smijemo, dobro mi je u želucu“ ! „Kada se smijem, onda mi je sve lako!“ Kada se smijemo, onda se ne svađamo!“ itd. Zato je vesela igra iz dječjih dana učiteljice „Škakljanje dlana“ izazvala je puno smijeha i radosti. Da bi se neki sadržaji mogli ostvariti, pomogli su i roditelji. Oni su zajedno s djecom pronašli najsmješniju fotografiju, strip i karikaturu i donijeli je u školu. Učenici su predstavili svoje fotografije, a učenici su emotikonima i jačinom smijeha glasali što je za njih vrlo smiješno ili samo veselo. Tako su se najsmješnije fotografije našle na panou koje će nasmijavati djecu i učiteljicu cijelo drugo polugodište. Prigodne pjesma Grigora Viteza“ Mi sijemo smijeh“ potaknula je učenike na osmišljavanje veselih emotikona te da daju primjere iz života kada smijeh nije prikladan.

Najveću radost koju su taj dan doživjeli učenici, roditelji i učiteljica Marija Klasić bila je poruka koju su dobili s KBC Rebro Zagreb. U sklopu eTwinning projekta „ Čarobni svijet kućnih ljubimaca“, učenici, roditelji i učiteljica napravili su brošuru koja sadrži smiješne fotografije njihovih kućnih ljubimaca pod nazivom „Smijeh je lijek koju su namijenili potrebitima.

Po "više" pogledajte ostatak teksta i fotografije.

Sugrađanka Valentina Škrlec, glavna pedijatrijska sestra koja radi u bolnici s teško oboljelom djecom, pomogla je u realizaciji te ideje te je na Dan smijeha, listajući brošuru bolesnoj djeci, izmamila osmijeh na njihovim licima. Roditelji koji bdiju uz svoje dijete u bolnici također su promatrali i razgovarali o veselim fotografijama životinja i na trenutak zaboravili na svoje nedaće. Kaže se „ Mali dari i Bogu su dragi!“ Učenici su malo dali bolesnoj djeci, a puno više od njih dobili. U razredu, fotografije iz bolnice nisu izmamile glasan smijeh, ali u očima i blagom osmijehu učenika i učiteljice, on je bio tog trenutka najjači.

Svjetski dan smijeha završio je s veselom pjesmom i plesom Hoki- Poki te likovnim radovima u kojima su svijetlim i tamnim tonovima toplih boja morali izraziti različite tonove smijeha. Poželjeli su svima da nam dođu sretni dani kada ćemo smijeh sijati s veselim osmijehom bez maske.

Članak napisala Marija Klasić, učitelj savjetnik

                                   

            

            

 

                                    
CMS za škole logo
Osnovna škola "Ljudevit Gaj" Krapina / Trg Stjepana Radića 1, HR-49000 Krapina / www.os-ljudevit-gaj-kr.skole.hr / ured@os-ljudevit-gaj-kr.skole.hr
preskoči na navigaciju