preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Ljudevit Gaj" Krapina

 > Naslovnica
 

Osnovna škola „Ljudevit Gaj” Krapina nagrađena je Europskom oznakom kvalitete za izvrsnost rada u eTwinning projektima

Autor: Katarina Barlović, 30. 11. 2021.

Prošle školske godine učenici 4. L razreda Osnove škole „ Ljudevit Gaj” Krapina, Područne škole Lepajci pod vodstvom učiteljice Katarine Barlović sudjelovali su u eTwinning projektima „Matematika kroz strip i karikaturu mArt 2021.i „Matematika u korelaciji i ljubavi sa...”.

 

 

Učenici kojima je ovo bilo prvo iskustvo provođenja projekta putem eTwining platforme, odgovorno su pristupili svim postavljenim zadacima i uspješno su odradili sve etape projekta.

Cilj projekta „Matematika kroz strip i karikaturu mArt 2021.bio je popularizacija matematike i poticanje učenika na korelaciju umjetnosti i matematike. U projekt je bilo uključeno 60 sudionika iz Sjeverne Makedonije, Srbije, Slovenije, Albanije, Bosne i Hercegovine, Ukrajine i Hrvatske. Suradnja je ostvarivana razmjenom materijala, digitalnim alatima i on-line susretima. Kao rezultat rada predstavljena je virtualna izložba stripova.

U projektu „Matematika u korelaciji i ljubavi sa...” sudjelovalo je 57 članova iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Rumunjske, Turske, Ukrajine, Slovenije, Albanije, Sjeverne Makedonije i Hrvatske. Projekt je bio osmišljen kao poveznica između drugih predmeta i matematike. Kreirajući sadržaje koji povezuju matematiku s drugim područjima učenici su koristili razne web alate i sudjelovali u zajedničkom radu putem on-line radionica. Projekt je završio predstavljanjem virtualne galerije slika i internet magazinom.

Za rad na projektima u školskoj godini 2020./2021. dodijeljene su Nacionalne oznaka kvalitete i Europske oznake kvalitete za oba provedena projekta. Oznake eTwinning kvalitete ddjeljuju se učiteljima čije sudjelovanje u projektima komisije procijene izvrsnima. Oznaka kvalitete potvruje da je projekt ispunio određene državne i europske standarde.

Europsku oznaku kvalitete (European Quality Label - EQL) dodjeljuje Središnja organizacija za potporu (CSO). Za dodjelu europske oznake kvalitete projekt trebaju predložiti najmanje dvije nacionalne organizacije za potporu. Svaka nacionalna organizacija za potporu predlaže maksimalno 30% projekata prijavljenih za nacionalnu oznaku kvalitete.

 

 
CMS za škole logo
Osnovna škola "Ljudevit Gaj" Krapina / Trg Stjepana Radića 1, HR-49000 Krapina / www.os-ljudevit-gaj-kr.skole.hr / ured@os-ljudevit-gaj-kr.skole.hr
preskoči na navigaciju