preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Ljudevit Gaj" Krapina

 > Naslovnica
 

Paljenje svijeća uz Dan sjećanja na žrtvu Vukovara

Autor: Ivana Bračević, 18. 11. 2021.

17.11. u ranim večernjim satima zapaljene su svijeće uz Dan sjećanja na žrtvu Vukovara.

Ovogodišnje se sjećanje i izražavanje poštovanja prema gradu heroju održalo pod epidemiološkim uvjetima te nisu svečanosti mogli prisustvovati svi koji su željeli. Svečanost se održala pod geslom: I u mojem gradu Vukovar svijetli.  I uistinu je zasvijetlio i obasjao i ušao u duše svih prisutnih.

Prigodni program održali su učenici obiju krapinskih osnovnih škola, a našu su školu predstavile Hana Blažević i Karolina Vragović. Hana je čitala isječke iz Priča iz Vukovara, Siniše Glavaševića, a Karolina pjesmu Domovinski rat, rad učenice 7. c razreda Eme Novak. Uz njih svečanosti su prisustvovali i učenici 8.a razreda pod vodstvom svojih učitelja. Nakon programa, svi su u tišini, dostojanstveno zapalili svoje lampaše za sve poginule u Vukovaru. U 18,30 u Festivalskoj je dvorani prikazan dokumentarni film Plavi kaputić. Film je to o djevojčici Željki, djevojčici obučenoj u svijetloplavi kaputić, koja plače dok u koloni odlazi i napušta svoj ranjeni i uništeni grad.

Pod "više" pogledajte slike. 

Napisala i uredila: Jasna Leljak

 
CMS za škole logo
Osnovna škola "Ljudevit Gaj" Krapina / Trg Stjepana Radića 1, HR-49000 Krapina / www.os-ljudevit-gaj-kr.skole.hr / ured@os-ljudevit-gaj-kr.skole.hr
preskoči na navigaciju