preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Ljudevit Gaj" Krapina

 > Naslovnica
 

JUPI - PRVI RAZREDNI ČASOPIS 4.B

Autor: Suzana Pracaić, 26. 3. 2021.

Učenice 4. b razreda: FRANKA IVANJKO, MARTA ŽNIDARIĆ, HANA ŠIMUNIĆ, PETRA ŠTROK i LEA SOPEK (koje nema na fotografiji, ali će prvom prilikom biti ponovno fotografirane sve zajedno), autorice su prvog objavljenog razrednog časopisa pod nazivom „JUPI“. Tema broja je Proljeće.

Učenice su samoinicijativno nekoliko mjeseci osmišljavale stranice časopisa. Nadahnuće im je bio časopis „Smib“, a sadržaji časopisa su usko vezani s gradivom o čemu uče i životom učenica u školi.

Učiteljica Marija Klasić i knjižničarka Suzana Pracaić pomogle su im u realizaciji i objavljivanju časopisa. 

Časopis možete pročitati na sljedećoj poveznici: JUPI - RAZREDNI ČASOPIS 4.B

Članak napisala učiteljica Marija Klasić.

(Franka, Marta, Hana i Petra - nedostaje Lea)

Učenice 4. b razreda: MARTA ŽNIDARIĆ, PETRA ŠTROK, FRANKA IVANJKO, LEA SOPEK i HANA ŠIMUNIĆ autorice su prvog objavljenog razrednog časopisa pod nazivom „JUPI“.

Sama ideja o stvaranju časopisa nastala je već u trećem razredu, ali ih je nastava na daljinu spriječila u ostvarenju svog projekta.

U četvrtom razredu učenice su samoinicijativno nekoliko mjeseci  osmišljavale stranice časopisa. Nadahnuće im je bio časopis „Smib“, a sadržaji časopisa su usko vezani s gradivom o čemu uče i životom učenica u školi. Tako se na stranicama, na vrlo kreativan način, mogu iščitati sadržaji o tijelu čovjeka, o projektu razreda, o prigodnim danima, križaljke, stvaralački kutak, pjesma o učiteljici itd.

 

Učenice su pokazale izrazitu kreativnost, znanje, marljivost, upornost, timski rad i poduzetništvo. Jedinu pomoć koju su učenice tražile od mene kao učiteljice bila je prepoznati njihov vrijedan rad i objaviti časopis.

   

U tome nam je pomogla knjižničarka škole Suzana Pracaić koja je skenirala stranice i objavila časopis u digitalnom alatu ISSUU.

Međutim, učenice su priželjkivale „ stvaran časopis“ kojeg možeš držati u ruci, listati. bojati,  podijeliti učenicima u razredu. Zato je razredni časopis  umnožen u 12 primjeraka u boji (izvor mora ostati u tajnosti) i nekoliko primjerka crno-bijelo koje su učenice s veseljem podijelile u svom razredu.

Jesu li učenice zavrijedile objavljivanje časopisa, prolistajte ga i procijenite sami...

Članak napisala učiteljica Marija Klasić 

 

PS.

Časopis možete pročitati i u PDF obliku pri dnu stranice.


Priloženi dokumenti:
JUPI_-_razredni_casopis_4.B.pdf (18.46 MB)


CMS za škole logo
Osnovna škola "Ljudevit Gaj" Krapina / Trg Stjepana Radića 1, HR-49000 Krapina / www.os-ljudevit-gaj-kr.skole.hr / ured@os-ljudevit-gaj-kr.skole.hr
preskoči na navigaciju