preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Ljudevit Gaj" Krapina

 > Naslovnica
 

ORGANIZACIJA NASTAVE OD 18.01.2021.

Autor: Ivana Bračević, 15. 1. 2021.

Poštovani roditelji,  

Sukladno trenutnoj epidemiološkoj situaciji i mišljenju epidemiološke službe Zavoda za javno zdravstvo Krapinsko-zagorske županije te odlukama Županije i Grada nastava će se od 18. siječnja do daljnjega održavati po Modelu A (nastava u školi) za učenike 1.- 4. razreda, a za učenike 5.- 8. razreda po Modelu C (nastava na daljinu). 

RAZREDNA NASTAVA 

U matičnoj školi u Krapini učenici 1.- 4. razreda nastavu će polaziti u jutarnjoj smjeni, a raspored će se mijenjati sukladno smjenama (1. tjedan AB, 2. tjedan BA).

Prijevoz učenika bit će osiguran u skladu s rasporedom sati:

AB smjena odvoz pon-sri nakon 5. sata (u 11,25 kod Pekoma), a čet-pet nakon 4. sata (u 10,40 kod Pekoma); 

BA smjena odvoz pon-pet nakon 5. sata.  

U Područnoj školi Donja Šemnica učenici 1.- 4. razreda nastavu će polaziti prema redovitom raspored (1. tjedan B smjena, 2. tjedan A smjena). 
Prijevoz učenika će biti osiguran; dovoz učenika (uobičajeno), a odvoz učenika  nakon 5. sata (u 12,00 kod škole). 

Prehrana za učenike je osigurana. 

U ponedjeljak, 18.01.2021. će učiteljice razredne nastave educirati i emocionalno osnažiti učenike vezano uz situaciju potresa te ih pripremiti za vježbe evakuacije. U utorak, 19.01.2021. planira se provesti najavljena vježba evakuacije i spašavanja.  

PREDMETNA NASTAVA 

Učenici 5.-8. razreda polaze nastavu na daljinu preko platforme Teams (virtualne učionice) u jutarnjoj smjeni a raspored će se mijenjati sukladno smjenama (1. tjedan AB, 2. tjedan BA). 

Održavat će se videokonferencije u realnom vremenu prema rasporedu sati koliko će informacijsko-komunikacijska tehnologija dozvoljavati (internetska veza). Početak videokonferencije je početak sata (kao i u školi), a trajanje videokonferencije može biti i kraće od 40min/sat ovisno o nastavnom sadržaju i opterećenju učenika. Učenici imaju obavezu aktivno sudjelovati u online nastavi. U slučaju tehničkih poteškoća učenik treba odmah o tome obavijestiti učitelje drugim kanalima (viber, mail, chat, preko prijatelja i sl.). Evidentirat će izostanci učenika s online nastave koje roditelji sukladno Pravilniku trebaju opravdati.  

U ponedjeljak, 18.01.2021. na prvom satu nastave predmetni učitelj će upoznati učenike 5.- 8. razreda s ponašanjem u slučaju potresa. Vježba evakuacije u kojoj će sudjelovati učenici 5.- 8. razreda provest će se po povratku učenika na nastavu u školi.  
CMS za škole logo
Osnovna škola "Ljudevit Gaj" Krapina / Trg Stjepana Radića 1, HR-49000 Krapina / www.os-ljudevit-gaj-kr.skole.hr / ured@os-ljudevit-gaj-kr.skole.hr
preskoči na navigaciju