preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Ljudevit Gaj" Krapina

 > Naslovnica
 

Dom za starije i nemoćne osobe „Sveti Nikola“ Krapina

Autor: Ivana Bračević, 23. 12. 2020.

Najbolje vrijeme iskazivanja ljudskosti je ovo pred nama, blagdansko vrijeme. Najveća posebnost ogleda se u zajedništvu, slozi, druženju, veselju, radosti i miru. To je vrijeme kada su ljudi sa ljudima bliži nego ikada, spaja ih energija blagosti i uzvišenosti. No, ovo vrijeme u kojem živimo sada je daleko udaljeno od blagdanskog raspoloženja kakvog smo imali proteklih godina. Virus korone sa sobom ostavlja brojne posljedice. Korona nam je uzela zajedništvo, slogu, druženje, veselje, radost i mir. Uzela nam je osmijeh s lica i stavila maske. Odvojila nas od obitelji, prijatelja, kolega. Uskratila zagrljaj i stisak ruke. Usprkos svemu tome, ipak možemo učiniti Božić i blagdane radosnima. Možemo krenuti od malih stvari, od sebe. Možemo biti dobri prema svojim bližnjima, uputiti drugome lijepu riječ, utjehu, pomoći starijima. Napisati nekome lijepu poruku, nazvati ga, pokloni sitnicu od srca! 

Vođeni ovim mislima, učenici Područne škole Donja Šemnica i Područne škole Lepajci, pod mentorstvom učiteljice Ivane Bračević odlučili su nekome uljepšati ove blagdane. Odabirom na "više" pogledajte slike. 

 

Svojim su kreativnim idejama osmisliti Božićne čestitke čiji su tekst sami osmislili i napisali pomoću Word programa. Željeli su te čestitke pokloniti štićenicima Doma za starije i nemoćne osobe „Sveti Nikola“ u Krapini i tako barem na trenutak svima njima vratiti osmjeh na lice, toplinu u srca i spoznaju da nisu sami. Ovim putem neizmjerno zahvaljujemo ravnateljici Doma gospođi Lani Gorički Despenić koja je ne skrivajući oduševljenje i ponos prihvatila čestitke koje joj je učiteljica Ivana osobno uručila. Ovom smo idejom nekome željeli uljepšati ovaj Božić, da ipak u njemu ima one ljepote i dobrote kakva ga krasi kada je stanje normalno.

Poruka koju želimo poslati jest da brinemo jedni za druge, darujmo lijepu riječ, sitnicu, osmijeh jer iako nosimo maske, osmijeh nam se ne vidi, ali ga ipak oči odaju!

Pripremila: Ivana Bračević, učiteljica informatike
CMS za škole logo
Osnovna škola "Ljudevit Gaj" Krapina / Trg Stjepana Radića 1, HR-49000 Krapina / www.os-ljudevit-gaj-kr.skole.hr / ured@os-ljudevit-gaj-kr.skole.hr
preskoči na navigaciju