preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Ljudevit Gaj" Krapina

 > Naslovnica
 

DRUGAŠIĆI I BOŽIĆNA BAJKAONICA

Autor: Suzana Pracaić, 14. 12. 2020.

U predbožićno vrijeme, knjižničarka Suzana drži pričaonicu učenicima 2. razreda. Radi se o Božićnoj bajci Nade Iveljić, a ove godine su sudjelovali: 2.a i učiteljica Vesna Presečki, 2.b i učiteljica Gordana Nežmahen, 2.c i učiteljica Branka Leljak te učenici područnih škola 2.L i učiteljica Dubravka Tušek i 2.š i učiteljica Štefica Tepuš.

S učenicima područnih škola, održana je prvi puta online-pričaonica pomoću Teams-a zbog sve većeg broja oboljelih u državi i prevencije učenika.

U skladu s epidemiološkim preporukama, knjižničarka je održala pričaonicu u razredima spomenutih učenika, a ne u knjižnici kako se to običavalo.

Kroz Božićnu bajku knjižničarka razvija ljubav prema bajkama, pripovijedanju, osvješćuje bogatu kulturnu baštinu zagorskog kraja, običaje u vremenu Adventa i Božića (sijanje pšenice, zornice, kičenje bora, ponoćka, bogati božićni ručak, kolače... pokloni pod borom) te koliko je plemenito i lijepo pomagati drugima i činiti dobra djela, poput šumskih životinja u bajci koje su popravile 'ranjenu' crkvicu.

Na kraju pričaonice, učenicima se podijele bojanke koje pomoću QUIVER aplikacije 'ožive' i postaju trodimenizionalni likovi. Velika čarolija i veselje...

  

(preuzeto s https://quivervision.com/)

Posebno iskustvo je online-pričaonica, nužnost u ovo vrijeme pandemije, ali kao i odgovori koje se učenici dali na pitanje 'Što je za tebe Božić?!', "najljepše je druženje i okupnjanje obitelji uživo" tako se i knjižničarka nada čim skorijem povratku 'starog normalnog' i dolasku učenika na druženje i radionice u knjižnicu.

   

Online nastava s učenicima 2.š:

Jež za poklon knjižničarki nakon pričaonice učenicima 2.c:

Nakon pričaonice, učenici su pogledali i animirani film Božićna bajka, nastao prema priči Nade Iveljić, a scenarij je napisao Hrvoje Hitrec. Ono što je za nas Krapinčane posebno važno je, što je režiju i animaciju napravio naš Krapinčanin, umjetnik Marijan Lončar.

     
CMS za škole logo
Osnovna škola "Ljudevit Gaj" Krapina / Trg Stjepana Radića 1, HR-49000 Krapina / www.os-ljudevit-gaj-kr.skole.hr / ured@os-ljudevit-gaj-kr.skole.hr
preskoči na navigaciju