preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Ljudevit Gaj" Krapina

 > Naslovnica
 

PRVAŠIĆI, SIGURNO U PROMETU!

Autor: Ivana Bračević, 24. 9. 2020.

U četvrtak, 24.9.2020. predstavnik MUP-a, g. Rinkovec, posjetio je učenike 1.a i 1.b razreda naše škole i poučio ih kako da postanu  odgovorni sudionici prometa. Svakoga rujna škole primaju nove đake - prvašiće koji, osim što postaju učenici, postaju i sudionici u prometu. U želji da njihov put od kuće do škole bude što sigurniji, djelatnici MUP-a posjećuju i poučavaju učenike prvih razreda. Tijekom današnjeg posjeta policajac Rinkovec je najprije upoznao djecu s osnovnim prometnim pravilima za pješake, a zatim su teoriju primijenili u praksi: uvježbavali su kretanje nogostupom, prelaženje ceste preko zebre te postupanje pri prelaženju pomoću semafora. Klikom na "više" pogledajte slike. 

                  

   

 Djeci se nastojala osvijestiti njihova odgovornost  kao pješaka  u  prometu. Po povratku na školsko dvorište, policajac je zahvalio učenicima na suradnji, a oni su izrazili  želju da ih  “striček policajac” ponovo posjeti.

Priredila: Zrinka  Arbanas Hleb, učiteljica 1.a

 
CMS za škole logo
Osnovna škola "Ljudevit Gaj" Krapina / Trg Stjepana Radića 1, HR-49000 Krapina / www.os-ljudevit-gaj-kr.skole.hr / ured@os-ljudevit-gaj-kr.skole.hr
preskoči na navigaciju