preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Ljudevit Gaj" Krapina

 > Naslovnica
 

ISKUSTVENO UČENJE I RAZVOJ SOCIJALNIH VJEŠTINA

Autor: Ivana Bračević, 21. 9. 2020.

   ISKUSTVENO UČENJE I RAZVOJ SOCIJALNIH VJEŠTINA – BESPLATNE RADIONICE ZA UČITELJE I STRUČNE SURADNIKE

 

Radionice su održane u ponedjeljak, 21. 09. 2020. u našoj školi. Radionicu su održale instruktorice iz organizacije Outward Bound Croatia, Ivana i Suzana. Sudjelovala su ukupno 22 djelatnika naše škole , a radilo se u dvije grupe.

Iskustveno učenje učinkovita je metoda za razvijanje kompetencija učenika i moguće ga je provoditi ne samo u prirodi, već i u školskoj nastavi. Stoga su radionice i osmišljene s ciljem da  učitelji sami iskuse koliko i kako su metode iskustvenog učenja primjenjive u formalnoj nastavi.

Učitelji su se kroz radionice upoznali s Outward Bound metodom iskustvenog učenja u prirodi te kroz aktivnost World cafea prokomentirali važnost Refleksije i samoevaluacije te vrijednosti iskustvenog učenja i razvoja socijalnih vještina. Nakon toga sudjelovali su u nekoliko aktivnosti za razvoj socijalnih vještina kroz koje su spoznali vlastite sposobnosti kao i sposobnosti članova grupe te uočili  važnost timskog planiranja i djelovanja. Učitelji su također upoznati kako se i naša škola može uključiti u OBC programe kroz višednevne ili jednodnevne izlete učenika. Radionice su završene uz Dixit karte i evaluaciju skupa.

Bilo je ovo jedno novo i vrijedno iskustvo.

Fotografije možete pogledati u Fotogaleriji .

Pripremila: Dragica Šalković 
CMS za škole logo
Osnovna škola "Ljudevit Gaj" Krapina / Trg Stjepana Radića 1, HR-49000 Krapina / www.os-ljudevit-gaj-kr.skole.hr / ured@os-ljudevit-gaj-kr.skole.hr
preskoči na navigaciju