preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Ljudevit Gaj" Krapina

 > Naslovnica
 

Našoj školi je opet potvrđen status PASCH-škole!

Autor: Anita Džaja, 20. 6. 2020.

Našoj školi je u svibnju opet potvrđen status PASCH-škole. Na sljedećem linku https://www.pasch-net.de/de/pasch-schulen/schulportraets/europa/hrv/osnovna-kola-ljudevit-gaj.html se nalazi portret naše škole u društvu 2000 škola iz cijelog svijeta gdje se nastava njemačkog jezika provodi na posebno kvalitetan način i uz odlične rezultate. U okviru te Inicijative se provode i DSD-ispiti na našoj školi i razmjena učenika s Gottfried-Kinkel-Realschule iz Erftstadta u Njemačkoj.

Ciljevi PASCH-inicijative su probuditi interes za Njemačku,  motivirati učenike za učenje njemačkog jezika. PASCH-inicijativa umrežuje 2000 škola iz cijelog svijeta u kojima se posebna pažnja posvećuje učenju njemačkog jezika i gdje se nastava njemačkog jezika ostvaruje uz odlične rezultate. U okviru Inicijative pruža se potpora izvođenju nastave njemačkog jezika, a posebno se podržava međunarodna suradnja škola.

Obrazovni projekti, boravak u Njemačkoj s ciljem učenja njemačkog jezika, obrazovni materijali, DSD-ispiti – to su sve sadržaji kojima se motiviraju učenici za učenje njemačkog jezika, poboljšava njihova jezična kompetencija i doprinosi interkulturalnom dijalogu.

 
CMS za škole logo
Osnovna škola "Ljudevit Gaj" Krapina / Trg Stjepana Radića 1, HR-49000 Krapina / www.os-ljudevit-gaj-kr.skole.hr / ured@os-ljudevit-gaj-kr.skole.hr
preskoči na navigaciju