preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Ljudevit Gaj" Krapina

 > Naslovnica
 

Terenska nastava učenika 8. razreda u Zagreb

Autor: Anita Džaja, 13. 3. 2020.

Dana 10.3.2020. učenici 8. razreda bili su na terenskoj nastavi u Zagrebu. Cilje je bio posjet Muzeju suvremene umjetnosti te gledanje opere Ero s onoga svijeta u HNK Zagreb.

U nastavku pročitajte što o svemu kaže učenica Dorotea Dlesk, učenica 8.c razreda te članica Medijske skupine škole, a fotografije pogledajte u našoj foto-galeriji!

Više je bilo sadržaja i terenske nastave u Zagreb: saznavanje novih informacija, osvještavanje o teškoćama izrade animiranog filma, povijest Zag.škole animiranog filma, upoznavanje s operom, razgledavanje našeg glavnog grada.

Naša je mala avantura započela u 14,30 kada krećemo prema Zagrebu. Tijekom putovanja u autobusu uspijevamo održati toplu i ugodnu atmosferu. Najprije smo posjetili Muzej suvremene umjetnosti. Tamo su nas dočekali vodiči koji su nam na najjednostavniji način pokušali prikazati početke snimanja filmova u Zagrebu. Također su govorili o prošlosti i snimanju filmova u Americi te su spomenuli razlike između tih, američkih i naših, domaćih animiranih filmova. Pri tom smo imali prigodu sami razgledati postavljenu izložbu, upoznati se s nizom filmova proizašlih iz Zagrebačke škole animiranih filmova (Profesor Baltazar, Mali leteći medvjedi…).

Prije gledanja opere dobili smo slobodno vrijeme koje smo iskoristili na razne načine: jedni su šetali gradom i razgledavali izloge, drugi su se počastili u slastičarnici ili popili čaj, uglavnom, vrijeme je brzo prošlo. Neki od nas prvi su put posjetili HNK i vjerujem da su bili oduševljeni njegovom unutrašnjošću. Operu nije bilo teško pratiti, doduše u jeziku je bilo puno turcizama, ali je prijevod na ekranu bio i na engleskom te nam je to pomoglo u razumijevanju. Posebno nas je oduševilo prisustvo konja na pozornici, doprinijelo je sveukupnom dojmu o predstavi.

Na povratku kući u autobusu bilo je mnogo umornih, pospanih lica, ali bilo je i onih koji su tada vidno živnuli. Moguće da su odspavali u kazalištu?! No, veselog ugođaja nije nedostajalo te smo u takvom ozračju stigli i do svojih kuća.

Fotografije: Jasna Leljak, Martina Cigula
CMS za škole logo
Osnovna škola "Ljudevit Gaj" Krapina / Trg Stjepana Radića 1, HR-49000 Krapina / www.os-ljudevit-gaj-kr.skole.hr / ured@os-ljudevit-gaj-kr.skole.hr
preskoči na navigaciju