preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Ljudevit Gaj" Krapina

 > Naslovnica
 

Mali razredni projekti "Upoznajemo zavičaj" - Reciklažno dvorište u Krapini

Autor: Anita Džaja, 9. 3. 2020.

U ponedjeljak, 9. 3. 2020. godine učenici 6.b razrednog odjela nastavili su s provođenjem Malog razrednog projekta „Upoznajemo zavičaj“. Reciklažno dvorište u Krapini je bila destinacija koju smo posjetili te tako spojili ugodno s korisnim. Gospodin Tomislav Šimunić, predstavnik komunalnog društva Krakom d.o.o., koji upravlja reciklažnim dvorištem, nas je dočekao te održao predavanje o recikliranju i važnosti istog, podijelio nam brošure, počastio nas croissantima i pićem te su učenici iz prve ruke iskusili vožnju u kamionu za vožnju glomaznog otpada, maloj auto čistilici koja služi za održavanje javnih površina te vožnju u kamionu za sakupljanje otpada (u kabini i mjestima gdje stoje radnici).

Fotografije pogledajte u našoj foto-galeriji, izjavu našeg domaćina i predavača gospodina Tomislava Šimunića i dojmove naših učenika pročitajte pod „više“.

Tomislav Šimunić, ing. građ.: Zahvaljujemo svim učenicima i razrednici 6.b  OŠ Ljudevit Gaj Krapina na prepoznavanju važnosti teme „Gospodarenje otpadom“ i posjeti reciklažnom dvorišti Krapina. Izuzetno nam je drago da su učenici mogli uživo vidjeti kako izgleda sustav gospodarenja otpadom na terenu i steći uvid u važnost svakodnevnog obavljanja poslova na prikupljanju otpada i održavanju javnih površina. Nadamo se da će stečeno iskustvo prenijeti i na svoje bližnje kako bi svi zajedno pridonijeli čišćem i urednijem okolišu te povećanju kvaliteteti života u našoj sredini.

Čuvajmo naš okoliš!

Petra Ž.: Danas smo posjetili reciklažno dvorište u Krapini. Bilo je zanimljivo i puno smo naučili. Vidjeli smo kako se zbrinjava otpad i naučili što odlagati u koju kantu. Nekima je bilo zanimljivije voziti se u kamionu dok su neki pokušavali zapamtiti ono što su čuli. Ovo je bio zabavan izlet, ali i koristan jer sada znamo kako razvrstavati otpad u svojoj kući, a prije mnogo stvari o tome nismo znali. Sviđaju mi se ovi razredni projekti jer uvijek naučimo nešto novo i korisno.

Lucija P.: Danas smo posjetili reciklažno dvorište u Krapini. Saznali smo mnogo toga novoga i saznali smo kako očuvati prirodu. Najbolje je bilo kad smo se vozili u njihovim vozilima. Jako mi se svidio ovaj kratki izlet.

Maja K.: Danas smo imali zanimljiv posjet reciklažnom dvorištu u Krapini. Saznala sam puno toga o načinu i o razvrstavanju otpada, a time i poboljšanju očuvanja okoliša. Isto tako, bila je uzbudljiva vožnja na smetlarskom kamionu jer se nisam vozila naprijed, tj. pored vozača, već sam stajala na maloj stepenici na stražnjoj strani kamiona. Bilo je vrlo zabavno!

Marko P.: Ovaj izlet me se vrlo dojmio. Mislio sam da ćemo samo razgledavati razvrstavanje otpada, ali sam se razveselio kad nam je gospodin Šimunić rekao da ćemo se voziti i u smetlarskom kamionu!

Fotografije: Petra Capek i Noa Rihtar
CMS za škole logo
Osnovna škola "Ljudevit Gaj" Krapina / Trg Stjepana Radića 1, HR-49000 Krapina / www.os-ljudevit-gaj-kr.skole.hr / ured@os-ljudevit-gaj-kr.skole.hr
preskoči na navigaciju