preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Ljudevit Gaj" Krapina

 > Naslovnica
 

Projekt "Maslačak za zdravlje"

Autor: Anita Džaja, 13. 2. 2020.

Učenici 3.b razreda i učiteljica Marija Klasić ušli su u realizaciju projekta “Maslačak za zdravlje". Projekt će se realizirati od veljače do svibnja. Cilj projekta je upoznati maslačak kao ljekovitu biljku te uporaba maslačka u prehrani.

Projekt će se realizirati kroz niz aktivnosti: izrada plakata, sudjelovanje u program Fašnik u Krapini pod temom “Regmeti v štrajku”, ubiranje maslačka u prirodi, pripremanje hrane, sušenje biljke za čaj, kuhanje sirupa, prezentacija proizvoda na nivou škole i lokalne zajednice. U projekt se uključila i knjižničarka Suzana Pracaić koja je upoznala učenike kako se služiti enciklopedijom. U priloženim fotografijama možete vidjeti prve aktivnosti učenika u realizaciji tog projekta .

Učiteljica: Marija Klasić

  

 

Nastava s knjižničarkom Suzanom na temu Korištenje enciklopedija, uključila je istraživački rad o biljkama, maslačku, pčelama, medu, vitaminima, zdravoj prehrani te kviz znanja pomoću 'Kahoota' i ocjenjivanje sata na 'Mentimetru'.

   

Školska knjižničarka: Suzana Pracaić

 
CMS za škole logo
Osnovna škola "Ljudevit Gaj" Krapina / Trg Stjepana Radića 1, HR-49000 Krapina / www.os-ljudevit-gaj-kr.skole.hr / ured@os-ljudevit-gaj-kr.skole.hr
preskoči na navigaciju