preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Ljudevit Gaj" Krapina

 > Naslovnica
 

Spasilačka akcija naših osmaša

Autor: Anita Džaja, 13. 12. 2019.

U srijedu, 11. 12. 2019. godine, učenici 8.b razreda (Sven Gretić, Luka Horvat, Antun Junačko, Josip Mišković i Dejan Videršćak) napravili su jedno dobro djelo koje će ostati u sjećanju svima nama, kao i gospođi kojoj su spontano i nesebično pomogli u nevolji.

 

Više pročitajte u nastavku!

Tijekom prvog velikog odmora popodnevne smjene, a dok je naše školsko igralište bilo puno predstavnika medija povodom predstavljanja 20 – ak novih sprava za vanjski fitness, spomenuti učenici primijetili su bespomoćnu staricu kako traži pomoć u blizini rijeke Krapinčice. Bez imalo razmišljanja, dečki su odmah priskočili u pomoć. Uz pomoć štapa izvadili su torbicu iz rijeke te time spasili osobne stvari (dokumente, novac itd.), a njoj su pomogli da ustane. Budući da je gospođa bila vrlo potresena, uz dopuštenje ravnateljice otpratili su je kući. Gospođa im je ponudila i novčanu nagradu koju su oni odbili jer su svjesni da je dobro činiti dobro i da se dobro dobrim vraća! Ovo je bio jedan lijepi i neplanirani primjer dobre prakse i pomoći u vremenu došašća od strane naših učenika.

Pohvale našim dečkima na lijepoj gesti i dobrom i poticajnom primjeru svima nama!

Napisala: Marta Hršak, 8.b




CMS za škole logo
Osnovna škola "Ljudevit Gaj" Krapina / Trg Stjepana Radića 1, HR-49000 Krapina / www.os-ljudevit-gaj-kr.skole.hr / ured@os-ljudevit-gaj-kr.skole.hr
preskoči na navigaciju